ГЕРБ-СДС проведе среща с Продължаваме промяната- Демократична България“  в парламента

...
ГЕРБ-СДС проведе среща с Продължаваме промяната- Демократична България“  в парламента
Коментари Харесай

Без коментари след срещата на ГЕРБ-СДС с ПП-ДБ в парламента

ГЕРБ-СДС организира среща с „ Продължаваме промяната- Демократична България “  в Народното събрание в ново търсене на обща формула за ръководство. След нея участниците отхвърлиха коментар.

Пред публицисти преди съвещанието водачът на ГЕРБ Бойко Борисов беше безапелационен, че единственият късмет за съставяне на държавно управление има единствено с първия мандат.

Срещата сред представителите на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и на ПП-ДБ – Кирил Петков и Николай Денков продължи повече от час, без изясненост за резултата от нея.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази упования:

„ Добър ход е, верен ход е да продължим диалога с тях. Ако ние не се договорим за постоянното ръководство, ще сложа мандата на масата и ще кажа – ето, празни кутийки – имаме ли хора да ги напълним и да изкараме три месеца дружно или нямаме, отиваме на избори. Да е жив и здрав Радев, да се готви дълго да ръководи, точка “.

Според Борисов общата отговорност сред първите две политически сили е единственият късмет за постоянен кабинет.

„ Категорично е ясно, че с втория мандат държавно управление не може да има. От вчерашните диалози знам, че с третия не е невероятно. Дето се вика, имаме финален късмет да се откажат от своята надменност. “

Борисов очерта два сюжета, в случай че диалозите с ПП-ДБ продължат.

„ Едно устойчиво ръководство сред ГЕРБ и ПП-ДБ или ръководство, което би трябвало да е за три месеца – просто да се одобри бюджет, да се одобряват законите на Крум и да отидем на избори тогава. Поне нещо да сме свършили. “

Нова лидерска среща може да има, в случай че е налице общо схващане за нуждата от споделено ръководство. Борисов още веднъж акцентира, че с цел да се случи това водачите би трябвало да създадат крачка обратно.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР